abonneren

Rangemax WNDR 3700

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Nu downloadsnelheden al bijna hoger zijn dan de doorvoer van een harde schijf van een instap netbookje, wordt het tijd eens goed te kijken naar de hardware binnen het netwerk. Wie namelijk kiest voor een supersnelle internetaansluiting, heeft niet altijd genoeg aan een budget router.

Wie internet bestelt met een snelheid van 80mbit of sneller, moet goed opletten dat de router snel genoeg is om de datastroom door te sturen naar de pc. De meeste routers hebben namelijk een WAN-poort (internetpoort) die hooguit 60 mbit kan doorsturen naar de rest van het netwerk. Netgear zet met de WNDR 3700 een router in de markt met een gigatbit internetpoort; dat moet voldoende zijn voor een vlotte internetervaring.
Uiteraard kan de WNDR 3700 ook draadloos computers en apparaten in een netwerk koppelen. De Netgear beschikt over twee radio's: 2,4 GHz en 5 GHz: de 3700 is dus een échte dual band router, waardoor eigenlijk elk apparaat met een draadloze netwerkkaart op het netwerk kan komen. Tevens een pluspunt van deze router is dat het over de mogelijkheid beschikt een gastnetwerk aan te maken. En voor wie niet graag zijn internet deelt met vreemden: de router ondersteunt: wep, wpa en wpa2. Ook kunt u via wps apparaten toevoegen.
Wat we steeds vaker zien bij high-end routers, en ook bij deze WNDR 3700, is dat het mogelijk is een harde schijf via usb aan de router te koppelen. Op die manier is gemakkelijk een netwerk harde schijf in het netwerk op te nemen. Nu werkt dit perfect bij de Netgear, maar de prestaties vallen tegen. We komen tot ongeveer 20MB/s lezen en schrijven met een 2,5 inch Western Digital usb harde schijf.
De interface van de router is uitstekend. Ondanks de talloze mogelijkheden heeft Netgear het geheel overzichtelijk weten te presenteren. Wie nieuw is in de wereld van router, zal blij zijn dat de Netgear veel zaken al zelf regelt. In principe kan de nieuwe eigenaar de router gewoon koppelen aan het modem en de gewenste pc's. Echter, het is verstandig toch even door de interface te wandelen en bijvoorbeeld wachtwoorden te veranderen voor toegang tot het netwerk en de router. En dat is helemaal niet moeilijk, want Netgear plaatst aan de rechterkant van het scherm een handleiding die haarfijn uitlegt wat de instelling doet. Kortom: de WNDR 3700 is een geavanceerde router met een lage instapdrempel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Volledig gigabit
  • Echt dual band (2,4 én 5 GHz)
  • Talloze mogelijkheden
  • Matige prestaties usb-host
Netgear zet met de WNDR 3700 een bloedsnelle router in de markt die zowel talloze mogelijkheden biedt, als de interface overzichtelijk weet te houden. Daardoor kan eigenlijk iedereen wel uit de voeten met deze router. Wie dus een supersnelle, gebruiksvriendelijke router zoekt, moet eventjes kijken bij Netgear

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie