abonneren

Nokia gaat stoppen met gratis muziekdienst

Nokia stopt met het aanbieden van gratis muziek bij hun mobiele telefoons. In de meeste landen komt een einde aan de gratis te downloaden muziek uit de dienst Ovi Music Unlimited.Als reden geeft Nokia dat er weinig gebruik van wordt gemaakt. Ook zou er weinig belangstelling bestaan voor muziek die beveiligd is met drm.
De dienst werd in 2008 voor het eerst geïntroduceerd onder de naam "Nokia Comes With Music", en kwam in 2009 naar Nederland. De dienst werd geleverd bij sommige Nokia telefoons en geeft de gebruikers een jaar lang recht op het gratis downloaden van muziek.

Nokia stopt in 27 van 33 landen met de dienst, waaronder Nederland. De oorspronkelijke bedoeling was om te concurreren met de betaalde muziekdienst iTunes van Apple. Nokia had voor deze dienst de steun van grote spelers in de muziekindustrie waaronder EMI, Warner, Sony en BMG. Zij hoopten hiermee de gebruikers weg te lokken van het illegaal downloaden van muziek.

Huidige gebruikers in de 27 landen waar Nokia stopt met het aanbieden van de dienst, kunnen de gedurende de duur van hun nog geldige abonnement de dienst gewoon blijven gebruiken. Nokia zal in 38 landen wel muziek blijven verkopen zonder drm-beveiliging.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: