abonneren

Nokia E7, 4-inch zakelijke smartphone

Nokia introduceert op Nokia World in Londen een aantal nieuwe telefoons, gebaseerd op het Symbian-besturingssysteem. Het nieuwe toptoestel, de E7, moet de opvolger worden van de N97, de nieuwe Communicator.De E7 toont uiterlijk sterke overeenkomsten met de N97.
Het toestel heeft een 4-inch amoled-scherm, een uitschuifbaar qwertytoetsenbord en een 8-megapixel camera die ook voor hd-video gebruikt kan worden. Andere nieuwe toestellen zijn de eenvoudigere C7 en C6. Net als de N8 gebruiken de toestellen het sterk verbeterde besturingssysteem Symbian^3. De toestellen zijn ook alle drie geschikt voor het gebruik van aps van de Novi Store en bieden gratis navigatie met Ovi Maps met nieuwe Ovi-kaarten.

Terwijl het gonst van de speculaties rond het bedrijf en het binnen een maand aangekondigde vertrek van twee bestuurders op moeilijkheden wijzen, geeft Nokia het uiteraard niet op. Ondanks dat het bedrijf het moeilijk heeft met de concurrentie op het gebied van de geavanceerde smartphones, zoals de iPhone en de geavanceerde Android-toestellen, is Nokia nog altijd marktleider. Volgens voorspellingen van marktonderzoeker Gartner zal Nokia deze leidende positie zeker tot 2014 behouden. Dit is voornamelijk een gevolg van de grote hoeveelheden relatief goedkope middensegmenttoestellen die Nokia wereldwijd verkoopt.

Met de nu aangekondigde E7 en de eerder aangekondigde op consumenten gerichte N8 hoopt Nokia een inhaalslag te kunnen maken en zijn positie ook in het hogere segment te verstevigen. Van de ook verwachte N9 is op de Nokia World nog geen spoor te bekennen. Dit toestel zou de eerste smartphone met het door Intel en Nokia gezamenlijk ontwikkelde MeeGo worden. MeeGo is net als Android een Linux-kloon die door de twee bedrijven als alternatief voor Android wordt gepositioneerd.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie