abonneren

Nieuwe Wimax 2-standaard goedgekeurd

De internationale standaardorganisatie IEEE heeft de Wimax 2 standaard goedgekeurd. Met Wimax 2 zijn netwerksnelheden tot 300 Mbps mogelijk. Dit is bijna 8 keer zo snel als de huidige versie van Wimax.

De standaard voor draadloze netwerken Wimax 2 heet officieel IEEE 802.16m. Er is vier jaar aan deze nieuwe standaard gewerkt. De vraag is of deze standaard in Europa nog veel toegepast zal gaan worden, nu de belangstelling voor Wimax op veel plaatsen al is teruggelopen. Zo is het bedrijf WordMax dat ooit de ambitie had om heel Nederland van Wimax te voorzien er al mee gestopt. Het Wimax-netwerk in Amsterdam, bleek storingen te veroorzaken op defensienetwerken, waarna WorldMax vorig jaar de stekker eruit trok. In Europa zien de meeste telecombedrijven meer heil in de 4G gsm-netwerken ook wel aangeduid met de naam LTE (Long Term Evolution).

Via: v3.com

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord