abonneren

Nexus S, Googles nieuwe Android-paradepaardje

Google gebruikt de lancering van de Android-telefoon Nexus S als kapstok voor het uitbrengen van de nieuwste versie van het besturingssysteem Android versie 2.3.Samen met hardwarefabrikant Samsung introduceert Google de Nexus S-telefoon. Dit is de eerste smartphone die de beschikking krijgt over Android versie 2.3, ook wel bekend als Gingerbread.
Gelijk met de Nexus S is voor softwareontwikkelaars en andere telefoonmakers de Android 2.3 ontwikkelomgeving beschikbaar.

Verwacht mag worden dat het nieuwe Android en de Nexus S naadloos op elkaar aansluiten. De smartphone heeft een 4 inch amoled multitouch-display een 1 GHz ARM-processor gemaakt door Samsung, 16 GB geheugen en een NFC-chip (Near Field Communications). Deze draadlozecommunicatiemogelijkheid over korte afstand maakt het uitwisselen van gegevens met daartoe geschikte apparaten mogelijk. Te denken valt daarbij aan productinformatie, elektronische betalingen of het automatisch paren met andere apparaten voor het opzetten zonder gedoe met wachtwoorden van een communicatieverbinding via bijvoorbeeld bluetooth of wifi.

De Nexus S beschikt ook over twee camera's. Aan de achterzijde is er een vijf megapixel camera die geschikt is om 720p hd-video-opnamen te maken met 30 frames per seconde. De Nexus S heeft ook een gyroscoop ingebouwd, bedoeld voor een verbeterde bewegingsdetectie, vooral handig bij het gamen.

Nieuw in Android 2.3, zijn onder andere een verbeterde multitouchbediening, verbeterde schermtoetsenbordinvoer en ingebouwde Voip-telefoniefunctionaliteit.

De Nexus S is de opvolger van de Nexus One die in januari van dit jaar verscheen. De Nexus One werd gemaakt door HTC. De Nexus S zal vanaf 15 december verkrijgbaar zijn bij webwinkels in de Verenigde Staten voor $529. In Groot Brittannië zal hij vanaf 20 december te koop zijn. Over andere delen van de wereld is nog niets bekend. Meer info op www.google.com/nexus.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: