abonneren

Netwerken: Netwerkcentrum

Je had je thuisnetwerk netjes voor elkaar, maar zonder duidelijk aanwijsbare reden hapert een apparaat. Waar gaat het mis en hoe is het te verhelpen?

Met wat hulp van het ingebouwde Netwerkcentrum kunnen zowel Windows Vista als 7 je helpen een netwerkprobleem te lokaliseren. Dat netwerkcentrum start je op door op in het Windows-systeemvak te rechtsklikken op het netwerkicoontje en Netwerkcentrum openen te kiezen. Klik hier op Volledig overzicht weergeven. Als je pc via een router of gateway internet opgaat, zie je hier twee segmenten: één verbinding tussen je pc en de gateway en één tussen de gateway en de modem. Er verschijnt een geel uitroepteken of een rood kruis op de connectie waar Windows een probleem heeft gelokaliseerd.
In het voorbeeld (zie afbeelding) blijkt het om een probleem tussen router en internet te gaan. Controleer hoe het Netwerkcentrum reageert als je de kabel tussen pc en switch of router er uittrekt. Juist: geen spoor meer van je gateway, want niet meer bereikbaar.
Windows 8 ontbeert zo’n grafisch overzicht van je netwerk, maar je kan wel nog terecht bij de ingebouwde probleemoplossers.

Netwerken: Netwerkcentrum

Tip 1: Controleer of alle kabels goed ingeplugd zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Netwerk

Tags:

Laatste reactie