abonneren

Netwerken: Netwerkadapter

Je had je thuisnetwerk netjes voor elkaar, maar zonder duidelijk aanwijsbare reden hapert een apparaat. Waar gaat het mis en hoe is het te verhelpen?

Een volautomatisch herstel voor je netwerkproblemen? Dat is vaak te mooi om waar te zijn. Bovendien kan het probleem ergens tussen je pc en de router liggen. Start het Netwerkcentrum op en kies Adapterinstellingen wijzigen in het linkerpaneel. Je krijgt nu een overzicht van je netwerkadapters en (minstens) één met de naam ‘lan-verbinding’ moet ingeschakeld zijn. Is dit niet het geval? Dan herstel je dat als volgt: rechtsklik op de uitgeschakelde adapter en kies Inschakelen. Helpt dit niet en beschikt je pc over twee (of meer) van zulke adapters, probeer het dan door de netwerkkabel in die andere adapter in te pluggen. Krijg je nu wel een verbinding, dan ligt het probleem bij die eerste adapter.

Netwerken: Netwerkadapter

Tip 3: Controleer de adapters. Allemaal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord