abonneren

Netwerken: Ingebouwde probleemoplossers

Je had je thuisnetwerk netjes voor elkaar, maar zonder duidelijk aanwijsbare reden hapert een apparaat. Waar gaat het mis en hoe is het te verhelpen?

Wanneer je op een geel uitroepteken of kruis klikt, start automatisch de module Windows Netwerkcontrole op. Die kan je in Vista op elk moment zelf opstarten door in het linkerpaneel van het Netwerkcentrum op Diagnose en Herstel te klikken. Als het even meezit, duidt Windows de fout aan en lost deze ook direct op.
Er zijn echter nog een paar alternatieven. Zo kan je het in Vista altijd nog proberen door in het linkerpaneel van het Netwerkcentrum Netwerkverbindingen beheren aan te klikken, de haperende connectie te selecteren en op de knoppenbalk Problemen met deze verbinding vaststellen te kiezen. Of je start Help en ondersteuning op en klikt Problemen oplossen aan. Er verschijnt vervolgens een menu waar je onder meer Problemen met netwerkverbindingen oplossen en Problemen met het vinden van computers in een thuisnetwerk aantreft.
Voor Windows 7 en 8 geldt: voer het commando ‘probleemoplossing’ uit in de zoekbalk van het startmenu (Windows 7) of in het zoekpaneel bij Instellingen (Windows 8, via de sneltoets Win+W), klik vervolgens in het linkerpaneel op Alles weergeven en start in de lijst met probleemoplossers het item Netwerkadapter op, waarna een wizard je door het diagnoseproces zal gidsen.

Netwerken: Ingebouwde probleemoplossers

Tip 2: Laat Windows op je netwerk(problemen) los.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord