Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Netwerken: Conflicterende wlan’s

Je had je thuisnetwerk netjes voor elkaar, maar zonder duidelijk aanwijsbare reden hapert een apparaat. Waar gaat het mis en hoe is het te verhelpen?

Vind je verschillende netwerkjes in inSSIDer die elkaar ook nog eens overlappen, dan is er wellicht iets anders aan de hand. Elk draadloos netwerk zendt namelijk op een bepaald kanaal uit (van 1 tot 13). Wanneer het kanaal van je netwerk ook door andere netwerken gebruikt wordt, kan dat tot slechte ontvangst leiden. Het komt er dus op neer een kanaal te kiezen dat (het liefst vijf nummers) hoger of lager ligt dan dat van de andere netwerken: gewoonlijk is dat 1, 6 of 11. Dat stel je in op je draadloze router of toegangspunt.
Tik het ip-adres van dat apparaat in de adresbalk van je browser in – dat vindt je eventueel door ipconfig uit te voeren: je leest het adres af achter Standaardgateway bij Draadloze netwerkverbinding. In het configuratiescherm vind je nu vast een optie om het kanaal te wijzigen. Overigens leert de praktijk ons dat de instelling ‘auto’ niet altijd de beste keuze blijkt: zelf uitproberen dus!
Heb je al eerder een verbinding met een ander draadloos netwerk gemaakt – een zogeheten ‘voorkeursnetwerk’ – en zit dat netwerk in de buurt, dan kan het gebeuren dat Windows voortdurend tussen beide netwerken tracht te schakelen met als gevolg dat je geen stabiele verbinding krijgt. Dat los je als volgt op in Vista en Windows 7: open het Netwerkcentrum en kies Draadloze netwerken beheren. Rechtsklik op je draadloze netwerk, selecteer Eigenschappen en verwijder het vinkje bij Verbinding met een beschikbaar voorkeursnetwerk maken. Bevestig met OK. In Windows 8 ontbreekt de optie Draadloze netwerken beheren, aangezien Windows op basis van je connectiegewoontes zelf je wifi-netwerken prioriteert.

Netwerken: Conflicterende wlan’s

Tip 7: Kies een kanaal dat het liefst 5 nummers verschilt van dan dat van andere draadloze netwerken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie