abonneren

Navigon werkt aan nauwkeuriger voetgangernavigatie

Navigon en Navteq Duitsland doen samen met universiteiten en onderzoeksinstituten onderzoek naar nauwkeurige positiebepaling. De onderzoekers maken gebruik van een combinatie van het huidige GPS signaal en Galileo, het signaal van de toekomstige Europese navigatiesatellieten. Het onderzoek wordt gesteund door het Duitse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek.

Het doel van het onderzoek is meer precisie bij het bepalen van de locatie. Met behulp van een speciale ontvanger moeten voetgangers hun exacte positie tot op de meter nauwkeurig kunnen bepalen, aangezien navigatie tegenwoordig ook steeds meer op smartphones wordt gebruikt. In de toekomst moet de ontvanger ook toegang bieden tot de laatste informatie van bijvoorbeeld bijzondere bestemmingen (points of interests).

Het combineren van beide satellietsignalen maakt de betrouwbaarheid van het signaal groter en daarnaast neemt de precisie toe bij het bepalen van de locatie. Het is zelfs mogelijk om de plaats op de stoep waar de gebruiker loopt te bepalen. Naast de ontwikkeling van de ontvanger kijkt het project ook naar verbetering van kaartmateriaal en het integreren van additionele informatie over straten en voetpaden. Het weergeven van bijvoorbeeld zebrapaden en buslijnen zal de verkeersveiligheid ten goede komen.
Bij een succesvolle afsluiting van het project zullen de resultaten gebruikt worden voor het ontwikkelen van verkoopbare producten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord