abonneren

N+ Modem Router

Belkin's N+ Modem Router ziet er anders uit dan we gewend zijn van een modemrouter. Er is een goede reden dat antennemasten verticaal op de grond staan en om die reden heeft Belkin besloten zijn router ook verticaal te ontwerpen. Hoe hoger beide antennes de lucht in steken, hoe beter de ontvangst.

Het grote nadeel van de router, net als bij zendmasten, is dat ze visueel niet erg aantrekkelijk zijn. Op de N+ Modem Router heeft Belkin grote, blauwe statusiconen geplaatst, inclusief een internet 'speedometer'. Gelukkig is het apparaat voorzien van zachte rondingen, maar het blijft apart om na de kerstperiode een dergelijke mate van decoratieve verlichting in uw huiskamer te zien. Verlossing komt in de vorm van eco-vriendelijke instellingen, die u de verlichting laat dimmen. Sterker nog: u kunt het draadloze netwerk zelfs op gezette tijden automatisch uitschakelen.

Of het verticale ontwerp de oorzaak is, geen idee, maar de prestaties van de Belkin N+ Modem Router zijn uitstekend. Er zijn nauwelijks snellere routers in de markt te vinden, dus wie doorvoersnelheid in zijn eisenpakket op de eerste plaats heeft staan hoeft niet verder te zoeken.

Belkin's configuratietool is eenvoudig in het gebruik en belooft veel. Helaas krijgt de configuratiesoftware het niet voor elkaar onze router te detecteren in het netwerk, dus moeten we terugvallen op een handmatige configuratie. Het instellen van de wireless functionaliteit stelt niet veel voor, zeker niet als u WPS gebruikt.

Er is ondersteuning voor twee ssid's (netwerknamen), zodat het mogelijk is een apart gastennetwerk in te richten. Zo weet u zeker dat anderen geen toegang tot uw thuisnetwerk hebben. Het gastennetwerk is te beveiligen met wpa2, maar het is ook mogelijk een speciale loginpagina in te stellen waar om een wachtwoord wordt gevraagd. Dankzij de usb-poort aan de achterzijde kunnen externe schijven als nas worden gebruikt op het thuisnetwerk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel mogelijkheden
  • usb-poort
  • uitstekende prestaties
  • groot en opzichtig
  • geen aan/uit-knop
  • geen knop op wifi uit te schakelen
Dankzij de uitstekende prestaties en de handige features zult u geen spijt krijgen van uw aankoop. Wie alleen wifi-toegang zoekt kan echter beter op zoek naar een kleinere router.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Laatste reactie