abonneren

Mobiel internet voor vaste prijs onhoudbaar

KPN heeft aangegeven eind 2011 met de zogenaamde flat-fee internet abonnementen te stopen. T-Mobile en Vodafone houden zicht nog even stil.Deskundigen voorspellen dat mobiele ineternetabonnementen voor een vaste prijs onhoudbaar zullen blijken. T-mobile heeft al ervaren dat het mobiele datagebruik zodanig en zo snel is gegroeid, dat hun netwerk op sommige plaatsen in de problemen is gekomen.
Nu worden klanten die daar aantoonbaar last van hebben gehad met een compensatie tegemoet gekomen.

De relatief goedkope abonnementen hebben er voor gezorgd dat mensen massaal een data-abonnement bij hun smartphone nemen. De belasting van de netwerken stijg dan ook enorm. Bij Vodafone verdubbelde het dataverbruik het afgelopen jaar. T-mobile gaat er van uit dat het dataverbruik de komende vijf jaar met een factor 300 zal toenemen. De providers investeren dan ook zwaar, om de capaciteit van het netwerk met de verwacht groei te laten meegroeien. Ook in andere landen zijn er al providers die stoppen met de flat-fee abonnementen voor nieuwe klanten, zoals AT&T in Amerika, Mobilkom in Oostenrijk en O2 in Engeland. Het is dan ook te verwachten dat Vodafone en T-mobile op termijn niet kunnen achterblijven en hun abonnementvormen beperken.

Via: Emerce

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord