abonneren

Mobiel dataverkeer verdriedubbeld

Het wereldwijde mobiele dataverkeer is in een jaar tijd bijna verdriedubbeld, zo blijkt uit gegevens van mobiele netwerkaanbieder Ericsson.Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar bedraagt het mobiele dataverkeer bijna 225.000 terabyte per maand. Het dataverkeer groeit hiermee meer dan tien keer zo snel als het spraakverkeer.

Slechts 10 procent van de mobiele abonnees maakt op dit moment gebruik van mobiel breedband. Toch is deze 10 procent verantwoordelijk voor een explosieve groei van het dataverkeer. In december 2009 werd voor het eerst het historische punt bereikt waarbij dataverkeer het spraakverkeer overschreed. Mobiel breedband verandert de manier waarop we communiceren en ons als maatschappij verder ontwikkelen.

Ericsson heeft tot dusver al twee miljoen base stations geleverd van de totale vijf miljoen die er wereldwijd geïnstalleerd zijn. Ericsson levert daarnaast de meerderheid van de HSPA-netwerken, met snelheden van 14.4 Mbps en hoger, en is de enige partij die betrokken is bij de grote 4G/LTE-netwerken. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan vijf miljard mobiele abonnementen afgesloten. Ericsson verwacht dat er in 2020 vijftig miljard mobiele apparaten verbonden zijn met het internet.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie