abonneren

Miljard mobiel breedbandgebruikers eind 2011

Telecombedrijf Ericsson verwacht dat het aantal abonnementen voor het gebruik van mobiel breedband nog dit jaar zal verdubbelen naar 1 miljard.In 2010 waren er wereldwijd een half miljard gebruikers van mobiel breedband. Het grootste aantal nieuwe aansluitingen, ruim 400 miljoen, verwacht Ericsson in Zuid-Oost-Azië.
In Noord-Amerika en West-Europa komen er naar verwachting per regio meer dan 200 miljoen abonnementen bij.

De snelle toename van het aantal smartphones, laptops en tablet-pc's heeft het gebruik van mobiel breedband versneld. Dit wordt versterkt door de komst van hoogwaardige netwerken. Smartphonebezitters maken steeds meer gebruik van online toepassingen en internetdiensten. Momenteel is online televisiekijken sterk in opkomst. Zo kijkt volgens onderzoek van de Scandinavische telecomprovider TeliaSonera, 23 procent van de LTE-abonnees meer televisie online en surft 46% vaker buitenshuis op het internet. LTE staat voor long term evolution, ook wel aangeduid met 4G.

Het wereldwijde mobiele dataverkeer blijft dan ook snel groeien. Volgens Ericsson is dit in een jaar tijd ongeveer verdrievoudigd. Ericsson is een van de grote aanbieders van netwerken voor LTE. Ericsson heeft wereldwijd al 16 LTE-netwerken geleverd waarvan de helft ook operationeel is. Consumenten beginnen te profiteren van LTE. De toegenomen snelheid maakt ook het gebruik van video-streaming aantrekkelijker.

Volgens Ericsson zal het aantal mobiel breedbandabonnementen in 2015 de 3,8 miljard overschrijden. 95 procent daarvan zal gebruik maken van  HSPA, CDMA en LTE-netwerken. Ericsson is de grootste leverancier van de netwerken met een snelheid van 21 Mbps of hoger.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Laatste reactie