abonneren

Mifi 2352

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Heeft u een abonnement op mobiel internet en wilt u dit delen met andere apparaten dan uw smartphone of notebook? Dan is de Mifi 2352 zeer interessant.

De Mifi 2352 is een mobiele router die in staat is mobiele internet via wifi te delen. Dit betekent dat u met een notebook of een andere wifi-apparaat (PSP, iPod Touch, Nintendo DSi) uw gprs- of hsdpa-internetverbinding kunt benutten. U kunt tot maximaal vijf apparaten tegelijk via wifi laten surfen via uw mobiele internetverbinding, omdat de Mifi als router dienst doet. Ook hebt u de optie de Mifi 2352 als normaal usb-modem te gebruiken, maar in dat geval kan uiteraard maar één apparaat het internet op.

Aangezien de Mifi een router is, kunt u hem ook als zodanig instellen. Hij kan andere apparaten via dhcp van een ip-adres voorzien en ondersteunt encryptie via het wep- of wpa/wpa2-protocol. U kunt poorten forwarden en mac-adressen filteren. De Mifi wordt geleverd met een 1530mAh-accu en door zijn kleine formaat is hij makkelijk onderweg mee te nemen. Ook handig is het ingebouwde micro-sdhc-slot. Hierin kunt u een micro-sd-kaartje plaatsen. De data hierop is via een webbrowser te benaderen; een soort mobiele netwerkschijf dus.

Eigenlijk is het grootste nadeel aan de Mifi 2352 dat het niet mogelijk is de internetverbinding te delen door hem rechtstreeks op een smartphone aan te sluiten. U zult de simkaart uit uw eigen telefoon moeten gebruiken (en dan bent u tijdelijk niet bereikbaar), of u zult een apart abonnement voor mobiel internet moeten afsluiten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gemakkelijk in gebruik
  • uitgebreide mogelijkheden
  • eenvoudig mee te nemen
  • simkaart moet in de mifi zelf
De Mifi 2352 is een uiterst handig apparaatje wat voor de ware mobiele internetter een absolute must-have is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: