abonneren

Microsoft: wifi via tv-frequenties

Een consortium van bedrijven op initiatief van Microsoft begint een onderzoek naar het gebruik van vrijgekomen tv-frequenties voor nieuwe mobiele breedbandnetwerken.

Hiertoe worden proeven genomen in de Britse stad Cambridge. De televisiefrequenties zijn bijzonder geschikt voor netwerkgebruik om dat het signaal een groot bereik heeft en minder wordt afgezwakt door obstakels.  De frequenties tussen 300 en 400 MHz hebben een grote reikwijdte dat verbindingen over grotere afstanden mogelijk maakt.

Er zou een soort ‘super wifi’ of wimax uit kunnen ontstaan. Als de proeven slagen zou de nieuwe technologie een welkome aanvulling kunnen betekenen van de snel vol rakende bandbreedte van de huidige mobiele netwerken. Bewezen moet worden dat het gebruik van deze frequentiebanden geen storingen veroorzaakt op andere frequentiebanden.

Of zo’n ‘super wifi’-netwerk er ooit komt is ook afhankelijk van de telefoonfabrikanten zij zullen er brood in moeten zien de benodigde voorzieningen in de mobiele toestellen in te bouwen. Zowel Nokia als Samsung zijn bij dit onderzoek betrokken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord