abonneren

Lifehack van de week: beter wifisignaal

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over tips om je wifisignaal te verbeteren.

Draadloos internet is erg fijn. Overal in het huis op internet kunnen werken, Netflix kunnen streamen en naar muziek kunnen luisteren, is bijna onmisbaar geworden. Inmiddels heeft iedereen wel een router, met soms nog een repeater om het wifisignaal te versterken. Bij wifi is het zo dat als je een krachtigere zender hebt, je een beter bereik en betere snelheid hebt, evenals minder storingen Echter, wifi raakt steeds voller, juist omdat iedereen een router heeft. Bovendien is het zo dat met de weinige vrije kanalen die beschikbaar zijn op 2,4 GHz het geen verrassing is dat iedereen in elkaars vaarwater zit.

Toch zijn er ook stappen die je kunt ondernemen om je wifibereik en –snelheid te verbeteren. In de lifehack van deze week worden vijf manieren gepresenteerd hoe je je wifi kunt verbeteren. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van je wifirouter op de juiste plek. Als je je router ver weg in een kastje verstopt, dan is het geen verrassing dat je bereik niet zo goed is. Daarnaast is het ook niet goed voor het signaal om je wifirouter naast andere apparatuur te plaatsen die signalen uitzenden en ook niet naast stroomkabels. Haal dus de wifirouter uit de meterkast, zo stelt Lifehacking, waar ongetwijfeld veel mensen 'm zullen hebben staan.

Deze en nog eens vier tips voor een beter wifi-signaal vind je in de lifehack van deze week die je in zijn geheel terug kunt lezen op Lifehacking.nl. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: Wifi, wifi-signaal, wifi-bereik, Lifehack

Nieuws headlines

Laatste reactie