abonneren

KLM gaat experimenteren met wifi

KLM gaat vanaf 2013 tests doen met wifi in vliegtuigen. Zowel de vliegtuigen van KLM als die van Air France krijgen wifi.

Vanaf 2013 moet het mogelijk zijn bij KLM en Air France in te loggen op een wifi-netwerk aan boord van het vliegtuig. Er moet natuurlijk wel voor betaald worden. Wat de tarieven zijn, is nog niet bekend.

Leuk detail is dat er ook een website komt met films en bijvoorbeeld de mogelijkheid voor het kopen van online magazines. Wellicht interessant voor tabletbezitters. 

In eerste instantie worden twee 777-300's uitgerust met wifi. Eén van KLM en één van Air France. Afhankleijk van de feedback van gebruikers kunnen dat er meer worden. Air France en KLM zetten de vliegtuigen uitsluitend in bij lange afstanden.

We vinden het een beetje bijzonder dat Air France en KLM zo lang wachten met wifi. Er zijn al enkele andere maatschappijen die wifi aanbieden op lange vluchten. Onder meer American Airways en Lufthansa biedt wifi aan. Waarom een premium-maatschappij als KLM dit niet heeft, vinden we vreemd. 

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: