abonneren

iPhone in VS wel populairder dan Android

Een onderzoek van marktonderzoeker Nielsen wijst uit dat de iPhone wel degelijk Android verslaat in marktaandeel. Ook heeft de iPhone rijkere en meer loyale gebruikers.Cijfers zijn altijd te manipuleren. Zo bleek uit een studie van NPD dat Googles Android besturingsysteem Apples iPhone zou overtreffen. Apple bestrijd dit.
Een onderzoek van Gartner geeft ook aan dat Android begint in te halen met een aandeel van 9,6% ten opzichte van 15,4% voor Apple.

Het rapport van Nielsen toont een ander beeld. Hierin staat dat Apple's marktaandeel drie keer zo groot is als dat van Google Android, met 28% van de markt ten opzichte van 9% voor Android. Het Nielson onderzoek beperkt zich tot de Verenigde Staten. Dat is dan ook de enige verklaring voor de grote verschillen tussen de onderzoeken.

Nielsen signaleert ook een ander probleem. Dat Androidgebruikers last hebben van dezelfde gekte als de Apple aanhangers. Namelijk blinde onvoorwaardelijke loyaliteit van de fans. Ondanks dat Android geen last heeft van blokkades van Flash en bijvoorbeeld porno, zijn  80% van de iPhone gebruikers van plan weer een nieuwe iPhone kopen. Slechts 7% is van plan naar Android te switchen. Van de Android gebruikers zegt 70% bij Android te blijven en is 14% van plan naar Apple iPhone over te stappen. Een ander resultaat van het onderzoek is dat de gemiddelde iPhone gebruiker rijker is dan de Android-gebruiker. In zijn totaliteit is de smartphonemarkt het afgelopen jaar van 16% naar 23% van de Amerikaanse telefoonmarkt gegroeid.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord