abonneren

IP-3G Connectcam 1000

Zoals met alle ip-camera's hoeft de Connectcam niet op een pc aangesloten te worden. De camera wordt opgenomen in het netwerk en voor de Connectcam 1000 mag dit zowel een bedraad als een draadloos netwerk zijn. Op deze manier houdt u een oogje in het zeil als u niet thuis of op kantoor bent.

De grootste verdienste van deze ip-camera is zijn mogelijkheid in het donker te zien, dankzij infrarood-techniek. In onze test zien we in het duister nog scherpe beelden tot op 10 meter afstand. De camera maakt gebruik van een lichtsensor om te zien wanneer het tijd wordt de infrarood-led's te activeren. Het is niet mogelijk dit handmatig te regelen, en dat kan nog wel eens tot frustratie leiden want de camera heeft zelfs onder omstandigheden met voldoende licht de neiging infrarood in te schakelen. Dit leidt tot een verliest van kleur en helderheid.

De cmos-sensor weet redelijke beelden tevoorschijn te toveren, maar zijn 640x480-resolutie is wat aan de lage kant. Gezien de adviesprijs van de Connectcam 1000 verwachten we op zijn minst een één-megapixel-sensor. De camera kent geen pan en tilt (horizontale en vertikale beweging) en de focus moet handmatig op de camera worden ingesteld. Wel is er een ingebouwde microfoon die het omgevingsgeluid doorstuurt. Op de 3.5mm jack is een speaker aan te sluiten waarmee tweewegscommunicatie mogelijk wordt.

Bewegingsdetectie is één van de eigenschappen van deze camera. Snapshots kunnen rechtstreeks naar een ftp-server, netwerkschijf, usb-stick (via de ingebouwde usb-poort) of naar een emailadres gestuurd worden. Ook is het mogelijk 3GPP-streaming in te schakelen om de videobeelden te bekijken op een umts-telefoon. Dit werkt uitstekend, maar er is geen beveiligde login mogelijk zodat iedereen die de url weet mee kan gluren. Dit is een groot veiligheidsrisico en we raden aan deze functionaliteit alleen met de grootste voorzichtigheid te gebruiken.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Werkt goed in duisternis
  • Robuust ontwerp
  • Overzichtelijke interface
  • Geen controle over infrarood
  • Vga-resolutie
De Connectcam zit degelijk in elkaar, heeft leuke mogelijkheden en is eenvoudig te installeren en gebruiken. Dat de infrarood-led's niet handmatig in- en uitgeschakeld kunnen worden zal een dealbreaker zijn voor wie op zoek is naar beelden van hoge kwaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: netwerkcamera's