abonneren

Intel trekt zich terug uit Wimax

Intel verbaast vriend en vijand door zijn WiMAX Program Office op te heffen. Met andere woorden, de chipgigant trekt zich terug uit de Wimax-technologie. Volgens Digitimes weten Taiwanese partners nog van niets; in Taiwan wordt volop gebruik gemaakt van Wimax.Wimax is in de meeste landen op een mislukking uitgelopen.
De technologie had een opvolger voor mobiel breedband (umts/hsdpa) moeten worden, maar kwam nooit echt van de grond en ziet zich inmiddels uit de markt geconcurreerd door LTE (4G). In Nederland was er één aanbieder van Wimax: het Amsterdamse Worldmax bood onder de naam Aerea breedband internet via deze techniek aan. Eerder deze maand gaf Worldmax al aan geen heil meer te zien in het exploiteren van een Wimax-netwerk, waarmee Wimax ook in Nederland een stille dood is gestorven.

Intel heeft zich altijd achter de techniek geschaard en maakt Wimax-chips, die het onder andere in laptops integreert. Het lijkt er nu op dat verdere ontwikkeling van Wimax van de baan is, al heeft Intel nog geen officiële aankondiging over het wel of niet ondersteunen van Wimax gemaakt. Voor Taiwan is de beslissing vervelend, want dit land leunt zwaar op Wimax. Volgens de geruchtenmachine heeft de overheid al contact gezocht met AMD en ARM.

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie