abonneren

Intel: always connected

Intel voorspelt dat de tijd dat alle ongeveer alle elektronica constant online zal zijn nu nabij is. Nu is het mogelijk een complete wifi-radio in een chip te bakken, is er straks geen enkele barrière meer om alle apparaten met elkaar te laten communiceren.

Alle computer gerelateerde apparatuur zal beschikken over een draadloze verbinding. Van de meest simpele sensor tot de meest geavanceerde cloud-datacenters is straks alles via netwerken verbonden.

De ontwikkeling van de wifi-chips profiteerd net zo van de voortgaande miniaturisering als de processoren. System on a chip (SOC) componenten voor tablets en smartphones zijn de meest voor de hand liggende toepassingen van volledig digitale wifi-radio’s. Deze miniaturisering en lage kosten van geïntegreerde radio’s maken heel nieuwe toepassingen mogelijk. Bijvoorbeeld in horloges of andere apparaten die je op je lichaam draagt tot internet verbindingen voor huishoudelijke apparaten waarmee die met elkaar communiceren en op afstand bediend kunnen worden.

The internet of things

 

WiGig

Een tweede ontwikkeling waar Intel op de IDF op wijst is de toekomstige wifi-standaard: WiGig. Deze draadloze netwerkstandaard zal op termijn snelheden bieden van meer dan 5 gigabit per seconde. Deze snelheid is dusdanig dat je alle randapparatuur van smartphone, tablet of notebook via wifi kunt aansluiten.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: wigig

Laatste reactie