abonneren

In 2013 meer capaciteit voor mobiel internet

In januari 2013 komt er meer ruimte voor snel mobiel internet voor mobiele telefoons beschikbaar. De belemmeringen voor het gebruik van de 800 MHz-band worden dan opgeheven.

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, heeft dit aan de tweede Tweede Kamer laten weten.

De frequentieruimte in de 800 MHz-band wordt vrijgemaakt voor mobiel internet. De ruimte is nodig om het stijgende gebruik van mobiel internet op te vangen. Verhagen is blij dat de huidige gebruikers van de frequentieband, de kabelexploitanten, KPN/Digitenne en de publieke omroepen bereid zijn om te verhuizen naar andere frequenties. Ook is er met de kabelexploitanten afgesproken om apparatuur te gebruiken die mogelijke storingen beperkt.

Dankzij de relatief lage frequentie biedt 800 MHz-band voor mobiele netwerken een beter bereik en zijn er minder zendmasten nodig. In 2012 zal er een veiling worden gehouden om de bestaande 900 en 1800 MHz-band en de nieuwe 800 MHz-band te verdelen. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord