abonneren

HTC komt met Desire HD en Desire Z

HTC presenteert twee nieuwe toestellen in de succesvolle Desire-serie. De Desire HD met een groter scherm en de Desire Z met een qwerty-toetsenbord. Ook komt er een nieuwe dienst via HTCsense.com om de telefoon op afstand te bedienen.De HTC Desire HD biedt in vergelijking tot de huidige Desire een hogere resolutie camera van 8 megapixel en een groter 4,3-inch scherm.
Het multimediagebruik wordt benadrukt door de mogelijkheid hd-video (720p) opnamen te maken en de weergave van Dolby mobile surroundgeluid. Ook de snelheid is beter met een nieuwe 1 GHz Qualcomm 8255 Snapdragon-processor. Verder is de Desire HD gemaakt uit één stuk aluminium, wat hem een degelijk, hoogwaardig uiterlijk bezorgt.

De Desire Z is bedoeld voor (zakelijke) gebruikers die niet zonder een toetsenbord kunnen. De telefoon heeft een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Ook deze Desire kan 720p video-opnamen maken met een 5-megapixel camera. De processor is een 800 MHz Qualcomm 7230 Snapdragon, wat het accugebruik moet verbeteren.

Beide toestellen komen met Android 2.2 (Froyo), krijgen een uitgebreide versie van de HTC-sense-interface en zullen in oktober uitkomen. De Desire HD zal € 579 gaan kosten en de Desire Z moet voor ca. € 499 over de toonbank.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: