abonneren

Google real-time vertalen op Androidtelefoon

Google doet de eerste stappen om de toren van Babel neer te halen met een Android App die mensen in real-time spraak laat vertalen.In een presentatie laten twee Google medewerkers zien hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat wanneer waarbij de een in het Engels schoenen wilt kopen bij een Duitse winkelier.

Hoewel de Google Vertalen app nog in de kinderschoenen staat, geeft de presentatie toch al een aardig idee hoe goed een dergelijke app in de praktijk kan werken. U spreekt, in uw eigen taal, wat u in een andere taal wilt zeggen en laat de app het vervolgens naar die taal vertalen en uitspreken. Uw eigen Babelfish maar dan in spraak dus. Degene tegen wie u spreekt kan vervolgens in de omgekeerde volgorde antwoord geven. Zo kunt u dus een gesprek voeren zonder ook maar één woord in een vreemde taal te kennen.

De conversation mode in de app ondersteunt momenteel alleen nog Engels naar Spaans (hoewel de demonstratie in het Duits was). Gebruikers van Android 2.1 of hoger kunnen de Google Vertalen app nu downloaden. Let wel dat de conversatie modus zich nog in een experimenteel stadium bevindt en het dus moeite zal hebben met dialect, snel spreken en achtergrondgeluiden. Zoek op 'Google Vertalen' in de Android Market.

 

Via: Gizmodo

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord