Gigaset Homeplug AV200 duo

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Met de Gigaset Homeplug AV200 hebt u een goed alternatief voor een netwerkkabel of draadloos netwerk.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Ook Siemens heeft nu in zijn Gigaset assortiment van breedbandproducten een homeplug netwerkverbinding en wel een met de snelste 200 Mbps AV variant. De hier genoemde snelheid is de theoretische snelheid die in de praktijk nooit gehaald wordt.

Plug and play

Zoals je van deze apparaten mag verwachten, worden ze plug and play geleverd. Sluit de twee kastjes aan, steek ze in het stopcontact en de netwerkverbinding komt vanzelf tot stand.
Lukt dat niet of ben je zo bijdehand om ze toch opnieuw te willen synchroniseren dan gaat dat minder handig en ben je zo een kwartiertje bezig om te begrijpen wat er in de handleiding wordt bedoeld. Dit synchroniseren is nodig om ervoor te zorgen dat u een veilige gecodeerde verbinding krijgt die niet door anderen kan worden afgetapt.

Snel

Als het werkt dan heb je een stabiele verbinding waarop wij een gemiddelde doorvoersnelheid van 40 Mbps gemeten hebben. Dit is bijna twee keer zo snel als we onder gelijke omstandigheden via een draadloos 11g netwerk meten.

Thuis of kantoor

Bovenstaande resultaten hebben we in een thuissituatie getest op een éénfase aansluiting. We hebben het ook op kantoor geprobeerd en daar werkt het een stuk minder goed. Op een afstand van een paar meter op dezelfde elektriciteitsgroep wel, op verschillende groepen niet.

Energieverbruik

We merken wel dat de apparaten die gewoonlijk permanent in het stopcontact blijven zitten behoorlijk warm worden. Een meting van het energiegebruik blijkt op 4 watt per station uit te komen. Wel iets om rekening mee te houden in het kader van het sluipende energieverbruik.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig
  • doorvoersnelheid
  • niet onder alle omstandigheden bruikbaar
  • energieverbruik
Een handig alternatief voor een draadloos thuisnetwerk vooral ook door de hogere doorvoersnelheid dan die met een standaard 11g netwerk kan worden gehaald. Dit maakt deze verbinding bijzonder geschikt voor het streamen van audio of video.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: