abonneren

Fritz!Box Fon WLAN 7270

De Fritz!Box Fon-lijn van AVM legt de lat hoog voor de concurrentie, heel erg hoog. De mogelijkheden van deze modemrouter zijn zo uitgebreid, dat we ons afvragen of er uberhaupt nog wel iets toe te voegen valt.

De Fon 7270 is niet zomaar even een modemrouter. Zo zien we op de specificatielijst dat het apparaat werkt als volledig uitgeruste pbx (telefooncentrale) met antwoordapparaat. U kunt dus uw bedraadde of draadloze dect-handsets op de router aansluiten en telefoneren, ofwel via de standaard vaste telefoonlijn, ofwel via voip-oplossingen. De Fritz!Box zorgt dat telefoontjes altijd over het juiste netwerk gepleegd worden en kan individuele telefoonnummers toekennen aan alle aangesloten handsets. Gebruikt u meerdere voip-accounts? Ook dat is geen probleem.

Als u al gebruik maakt van een kabelmodem, dan is dat geen probleem. U raakt uiteraard wel een lan-poort kwijt, maar de Fon 7270 werkt probleeemloos met externe modems samen. Naast lan-poorten zien we aan de achterzijde een usb-poort. Via deze poort kunt u een printer delen met uw netwerk, of een usb-drive aansluiten waarmee de router als ftp-server gebruikt kan worden. Deze drive kan uiteraard vanaf alle aangesloten pc's in het netwerk benaderd worden en doet zo dienst als eenvoudige nas. Muziekbestanden worden door de router via UPnP AV gestreamed naar compatibele afspeelapparaten in uw huis. Wilt u meerdere usb-apparaten aansluiten? Dan kunt u poorten toevoegen door middel van een usb-hub.

In onze test scoort de Fritz!Box Fon 7270 erg goed. Hoewel het niet de snelste router op de korte afstand is (die eer gaat naar D-Link) zien we uitstekende prestaties over langere afstanden. Voor thuisgebruik lijken de prestaties dus ruimschoots in orde. De router kan gebruik maken van twee frequentiebanden, maar niet gelijktijdig. Bevindt u zich in een gebied met veel andere draadloze netwerken, dan kan het omschakelen van 2,4 GHz naar 5 GHz zorgen voor een veel betere verbinding.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • enorm veel mogelijkheden
  • complete telefooncentrale
  • filteren van webadressen niet mogelijk
De Fritz!Box Fon 7270 kent een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden, zoals internettelefonie en een telefooncentrale. Met de prestaties is niet mis, maar het apparaat kan voor de gemiddelde thuisgebruiker wel eens iets teveel van het goede zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Laatste reactie