Fritz!Box Fon WLAN 7050

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Totaaloplossing voip. Ideaal voor wie thuis of op een klein kantoor goedkoper of gratis via internet wil gaan bellen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Bedrijven kiezen meestal voor internettelefonie of voice over ip op basis van het session initiating protocol (sip). Voordeel is dat u kunt bellen met één van de tientallen gratis sip-telefoonprogramma's, maar ook kunt kiezen voor bijvoorbeeld een breedbandrouter met ingebouwde sip-ondersteuning (en dan hoeft de pc ook niet meer aan te staan om te bellen).
De FRITZ!Box Fon WLAN 7050 is zo'n router met SIP-ondersteuning. De 7050 is een adsl2+-modem, router, wlan accesspoint én telefooncentrale voor internet-bellen en isdn ineen. U sluit hem aan op uw adsl-lijn en telefoonlijn (analoog of isdn). Vervolgens sluit u maximaal drie telefoontoestellen aan op de analoge poorten en u kunt gaan bellen, naar keuze via de vaste telefoonlijn of via internet. Naast de analoge telefoons kunt u isdn-telefoons of een isdn-centrale aansluiten. Belregels bepalen bijvoorbeeld dat alle 087-telefoontjes via een bepaald voip-account moeten lopen. Ook kunt u bij isdn MSN-nummers toekennen aan voip-accounts om op die manier te bepalen via welk account u uitbelt. Aan de router is weinig in te stellen: wel of geen dhcp en er is port forwarding. Het draadloze netwerk werkt volgens 802.11b of 11g en er is nog een snellere eigen 11g++ standaard. De beveiliging van het wlan is volgens wep of wpa(2). Bij de 5070 hoef je niet overdreven veel in te stellen en dat komt het gebruiksgemak ten goede.
Bij een praktijktest van deze 5070 in combinatie met een Siemens SX255 isdn dect-centrale en een Xs4all-voip account blijkt het gemak van deze geïntegreerde oplossing. Bijna onmerkbaar switch je tussen telefoneren via het vaste telefoonnet en internet. De voip-geluidskwaliteit binnen Europa is prima, bij een verbinding met Amerika hoor je toch wel ruis.

PluspuntenConclusie
  • Alles in-één-apparaat.
  • Gemakkelijk configureerbaar.
  • Ingebouwde telefooncentrale.
  • Isdn-telefoons/centrale aansluitbaar, ook bij analoge telefoonlijn.
Voor iedereen met isdn-apparatuur of een isdn-aansluiting die met voip aan de slag wil is deze 7050 een absolute aanrader!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: