abonneren

Fritz! WLAN Repeater

Het bedrijf AVM maakt al jaren naam met zijn opvallende producten. Deze Fritz Wlan-N repeater is wederom een opvallend product. Hoewel dit niet een access point is, zoals de andere modellen uit deze test, heeft het een vergelijkbare functie.

De Fritz Wlan-N repeater plaatst u in een stopcontact. Mede door deze vrijheid, kunt u hem overal gebruiken. Het instellen van de repeater gaat met een cd. Laat u niet overdonderen door het zeer uitgebreide menu; hoewel u alles kunt instellen, is het maken van een verbinding met de router zo gepiept.
Bijzonder aan de repeater is dat er een display in zit dat onder meer aangeeft of er een e-mail is ontvangen, wat de snelheid van de verbinding is. Tevens is het aardig dat het apparaat in staat direct muziek te streamen naar een hifi-systeem, al is er dan wel een aparte ontvanger nodig.
Hoewel het fysiek gezien een klein apparaat is, blijkt wederom dat uiterlijk ondergeschikt is aan innerlijk: de AVM presteert uitstekend. Niet in de laatste plaats omdat het een dual-band exemplaar is. Dit houdt in dat de AVM niet alleen op de standaard frequentie van 2,4 GHz uitzendt, maar ook op 5 GHz, waar de repeater veel minder last heeft van interferentie. En dat interferentie vervelend is, blijkt als we gaan meten. De resultaten op de normale frequentie zijn niet denderend. Op 20 meter is de gemiddelde score zo'n 17 Mbit/s. Maakt u gebruik van de 5 GHz frequentie dan vliegt dat omhoog naar 70 Mbit/s. Op 10 meter ligt de snelheid ruim boven de 100 Mbit/s. Daarmee is deze repeater voor eigenlijk elke toepassing te gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Dual Band
  • Zeer compleet!
  • Geen Nederlandstalig menu
Is de AVM het koopje van de eeuw? Dat willen we met een adviesprijs van 97 euro niet zeggen. Maar gezien het feit dat het een dual band repeater is met mogelijkheid tot direct streamen, is dat ook niet verwoderlijk. Ook heeft AVM de repeater behoorlijk klein weten te houden. Helaas is het interne menu nog niet in het Nederlands of Engels, maar dat moet nog komen volgens AVM.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord