abonneren

Fring blokkeert Skypetoegang onder dwang

Als gevolg van een aanklacht van Skype, blokkeert Fring het gebruik van Skypeverbindingen in zijn mobiele communicatie app. Volgens Fring is Skype bang voor open mobiele communicatie.Volgens Fring verpest Skype deconcurrentie door Fring-gebruikers het maken van verbindingen met Skypegebruikers te verhinderen.
Sinds het ontstaan van Fring in 2006 is het mogelijk om via Fring te communiceren over het eigen netwerk, zowel als netwerken van anderen zoals GoogleTalk, SIP, Twitter, MSN en tot nu toe Skype. Volgens Fring is de aanklacht van Skype een reactie op Frings mobiele videotelefoon-app voor de iPhone 4.

Fring gebruikers kunnen geen verbindingen met Skypgebruikers meer maken. Wel kunnen ze hun Skypevrienden uitnodiging Fring te gebruiken en onbeperkt videotelefoongesprekken te houden via iedere mobiele telefoon, ongeacht welk (mobiel) netwerk gebruikt wordt voor de internet-verbinding.

Fring heeft communcatie-apps voor vrijwel alle (mobiele) platformen. Het lijkt er op dat beide kemphanen nu een publiciteitsoorlog aan het starten zijn.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: