abonneren

Europese roamingkosten moeten verdwijnen

De Europese Commissie wil dat er een einde komt aan de hogere kosten van mobiel bellen en internetten in het buitenland. Het gebruik binnen Europa mag niet duurder zijn dan in eigen land.Eurocommisaris Neelie Kroes heeft dit voornemen bekend gemaakt op het evenement ICT 2010 in Brussel.
Het gebruik van de mobiele telefoon binnen de EU is de afgelopen jaren al goedkoper geworden, maar vooral mobiel internet is nog erg duur. De kosten voor mobiel bellen en internetten moeten overal binnen de EU gelijk worden. De operators krijgen nog even de tijd om zelf de tarieven te beperken. Als dat nodig is zal de Europese Commissie ingrijpen. Uiteindelijk mag er geen verschil meer zijn in de nationale tarieven en de roamingtarieven in Europese landen van de EU. De hoge roamingtarieven passen niet in het streven dat de Europese Unie als één markt moet functioneren.

Via: TelecomWereld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord