abonneren

Ethernet naar volgende generatie

Een werkgroep gaat nadenken over de doelstellingen voor de toekomst van ethernet voor minimaal de komende twee jaar. Wordt het 400 Gbits/sec of toch een Terabit/sec.

De behoefte aan netwerkbandbreedte verdubbelt ongeveer iedere twee jaar. Dit blijkt uit een onlangs verschenen rapport over de groei van het netwerkgebruik. Die komt uit op een verwachte behoefte van 1 Tbit/s in 2015 en 10 Tbit/s 2020. De Werkgroep IEEE 802.3 Industry Connections Higher Speed Ethernet Consensus, wil naar aanleiding hiervan binnen een jaar een nieuwe doelstelling vastgelegd hebben en een begin maken met de nieuwe standaard.

Veel instellingen maken zich druk over de komende tsunami van data. De vraag is hoe de benodigde snelheid op een effectieve en betaalbare manier kan worden ingevuld. Voor een terabitsnelheid zijn nog geen economisch haalbare technologische oplossingen voorhanden.

De grootgebruikers zijn bang dat de meer haalbare snelheid van 400 Gbit/s niet in hun behoeften zal kunnen voorzien.
Het zou kunnen dat de werkgroep tot de conclusie komt dat de ontwikkeling voor beide snelheden parallel zal worden gestart. Dit is dan vergelijkbaar met de komst van de ontwikkeling van de huidige ethernetstandaarden die tegelijk voor 40 en 100 Gbit/s zijn ontwikkeld.

Thuisgebruikers maken zich nog niet zo druk over ethernetstandaarden en weten vaak niet hoe snel hun netwerk is. De beperkingen zitten voor thuisgebruik vooralsnog in het openbare netwerk, zoals het DSL-, kabel- of glasvezelnetwerk. De maximale in de praktijk haalbare netwerksnelheid, ligt voor een gemiddeld notebook nog niet boven de 1 tot 10 Mbit/s. Er is dus nog weinig noodzaak je hier als consument druk over te maken.

 

Bron: Eetimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: ethernet 

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord