dLAN 200 AV Wireless G Starter Kit

Heeft u met uw draadloze netwerk onvoldoende bereik in huis, of wilt u een grotere afstand overbruggen? Dan biedt de Devolo dLAN 200AV Wireless G starter kit mogelijk een oplossing.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Dankzij het gebruik van een datanetwerkverbinding via het stroomnet een goed alternatief voor een kabelverbinding. Steek bij de bron, meestal een router, een Devolo homeplug adapter in de wandcontactdoos en bij de bestemming de Devolo dLAN 200AV Wireless G switch en u hebt een uitstekende verbinding. Dankzij het geïntegreerde coderingsalgorithme is deze verbinding ook nog eens beveiligd.

Switch

Het leuke van deze oplossing is dat de switch zowel vier ethernet poorten heeft voor 100 mbit bedrade netwerkaansluitingen en een wifi 902.11G accespoint om draadloos te kunnen netwerken. Het 11g netwerk is eenvoudig te installeren en ondersteund de gangbare beveiligingen, die wel optioneel moeten worden ingeschakeld.

Snelheid

De gespecificeerde snelheid van 200 Mbps is een theoretische bruto snelheid die alleen al door de 100 Mbps ethernetaansluiting tot de helft wordt beperkt. Wij meten een maximale doorvoersnelheid van 35 Mbps en dat is voor het beoogde gebruik zelfs voor hd-streaming toepassingen ruim voldoende. Deze snelheid is bijna twee keer zo hoog als de door ons ook op dit apparaat gemeten 15 tot 20 Mbps bij een draadloze 11g verbinding. Ook nog steeds heel keurig.

Netwerk

Met de dLan 200AV adapters kunt u op een heel eenvoudige manier overal in huis over een netwerkaansluiting beschikken. De starter kit bevat één dLan adapter en uiteraard de dLan200 AV Wireless G switch. Met losse extra pluggen is het powerline netwerk eenvoudig uit te breiden. Het maximale bereik van deze verbindingen is 200 meter.

Energieverbruik

Met 8 watt voor de switch en de dLan plug met 5 Watt of 3,3 W in standby relatief gebruiken relatief weinig energie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig
  • goede verbindingskwaliteit
  • wlan beveiliging optioneel
  • wlan beveiliging optioneel
Met deze powerline producten is het heel eenvoudig om overal in huis de beschikking te hebben over een goede bedrade zowel als draadloze netwerkverbinding , zonder dat hiervoor lange kabels hoeven te worden getrokken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: