abonneren

DKT-810

De DKT-810 is eigenlijk alweer een tijdje oud, maar D-Link verkoopt de kit nog steeds. Is het zijn geld nog waard, of is de DKT-810 inmiddels hopeloos verouderd?

De DKT-810 bestaat uit een router (DSL2740B) en een usb wifi-adapter (DWA-140). De kit gaat inmiddels voor niet al teveel geld meer over de toonbank en bevat redelijk wat functionaliteit. Wie een moderne laptop bezit, zal niet veel interesse hebben in de dongle, maar bezitters van een oudere laptop of mensen die hun pc draadloos aan willen sluiten zijn in één klap geholpen met deze kit.

De router gaat voorbij aan de moderne vormgeving die we tegenwoordig bij routers terugzien. Het rechthoekige ontwerp is er niet minder smaakvol om en de router voelt uitermate stevig aan. Drie afneembare antennes sieren de achterzijde van de router, evenals de vier gebruikelijke netwerkpoorten, de stroom- en de breedbandaansluiting. De verzonken resetknop is handig voor noodgevallen, bijvoorbeeld wanneer u het wachtwoord van de router vergeet. Een handig stickertje aan de onderkant van de router legt de betekenis van de status-leds uit en vermeldt meteen het standaard wachtwoord en ip-adres.

De draadloze QoS (quality-of-service)-instellingen van de router laten u prioriteit geven aan bepaalde typen internetverkeer. Dat is erg handig in situaties waar u niet wilt dat een ftp-download uw streaming video of voip-telefoongesprek onderbreekt. D-Link kiest hierbij voor een andere QoS-insteek dan AVM, die zelfs bandbreedte kan toewijzen per applicatie. Eenvoudige parental control maakt het mogelijk het internetgebruik op bepaalde tijden te beperken of ontzeggen. Het is niet mogelijk individuele sites te filteren of de internetactiviteit vast te leggen.

De router presteert verder goed, alhoewel het zeker geen hardloper is als het om lange afstanden gaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prima bouwkwaliteit
  • waar voor uw geld
  • QoS-mogelijkheden
  • traag over grote afstanden
  • geen webfiltering
De DKT-810 mag dan wel een oudje zijn, hij doet zijn werk nog steeds met verve. Alleen op lange afstanden presteert de router slecht. Wie geen groot landhuis heeft, zal hier echter weinig van merken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie