abonneren

DIR-855

Wanneer u een router kunt kopen voor € 50, wat krijgt u er dan voor terug als u vijfmaal zoveel uitgeeft aan een product als de D-Link DIR-855? Het antwoord luidt als volgt: vrijwel elke feature die u maar kunt bedenken... en nog veel meer.

De DIR-855 is geen adsl-router. De ingebouwde modem werkt met kabelinternet samen, dus als u een adsl-router heeft dan moet u de DIR-855 hier op aansluiten. Een groot scherm bovenop de DIR-855 vervangt de gebruikelijke knipperende ledjes. Druk een paar maal op de knop en u weet of de internetverbinding werkt, of de draadloze beveiliging ingeschakeld is, noem maar op.

De DIR-855 bevat eigenlijk twee routers in één behuizing: er zijn twee radio's aanwezig, één voor de elke van de 802.11n-frequenties. De 2.4 GHz-frequentie wordt door de meeste huidige apparatuur gebruikt en is compatibel met 802.11b/g. De 5 GHz-radio is speciaal bedoeld voor het streamen van mediabestanden naar moderne apparaten. Zo kunt u rustig websurfen of torrents downloaden zonder dat de bandbreedte van uw high-definition videostream hier onder lijdt. U kunt er zelfs voor kiezen een speciaal netwerk voor uw gasten in te richten die toegang geeft tot het internet, maar niet tot uw andere computers. De DIR-855 bevat verder vijf vaste gigabit ethernetpoorten.

De installatie van de router is niet moeilijk voor de meer technisch onderlegde gebruiker, maar kan intimiderend overkomen op beginners. De opties zijn logisch ingedeeld, maar er zijn er wel érg veel, en hoewel er een aantal praktische wizards zijn worden deze niet meteen voorgeschoteld aan de gebruiker.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • dualband 802.11n
  • enorm veel features
  • handig display
  • duur
De DIR-855 is een indrukwekkende router, maar zal alleen tot zijn recht komen bij mensen die daadwerkelijk behoefte hebben aan een dualband router met alle toeters en bellen. Wie alleen maar zijn internetverbinding wil delen met draadloze apparaten kan beter een veel goedkoper product aanschaffen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord