abonneren

DIR-685

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De DIR-685 van D-Link is een multifunctioneel apparaat. Het kan gebruikt worden als nas, digitaal fotolijstje en uiteraard als router.

De behuizing biedt plaats aan een 2,5-inch sata-schijf, waarmee het apparaat wordt getransformeerd tot een nas. Om foto’s, statistieken en het laatste nieuws te bekijken heeft D-Link een 3,2-inch qvga-display ingebouwd met een resolutie van 320 x 240. Deze afmeting en resolutie zijn niet groot, zeker vergeleken met echte digitale fotolijstjes. Wilt u deze router als fotolijstje gebruiken, dan zult u de router in het zicht moeten plaatsen en dat betekent ook dat u minimaal twee draden zult moeten wegwerken. Het model dat wij in handen hebben is een pre-release-model, met één belangrijk nadeel: de koeling van de harde schijf maakt behoorlijk veel kabaal. D-Link heeft beloofd dat dit in het uiteindelijke model opgelost zal zijn. Wat betreft menufuncties is de DIR-685 zoals we van D-Link gewend zijn behoorlijk uitgebreid. Buiten tijdsblokkering, vpn-passthrough en uitgebreide QoS zijn alle gewenste functies aanwezig. Noemenswaardig zijn de ingebouwde bittorrent-server en de bestands- en printerserver (via usb). Uiteraard onderwerpen we dit multifunctionele apparaat aan onze prestatietest. De resultaten zijn behoorlijk stabiel, maar de DIR-685 blinkt nergens echt in uit, afgezien van de gemiddelde lan/wlan-doorvoersnelheid over 20 meter. Prettig is dat de draadloze verbinding erg stabiel is, waardoor het ons geen moeite kost de tests te doorlopen. In de lan/lan- en wan/lan-tests blijkt dat de gigabit-poorten niet maximaal worden benut: met zo’n 500 Mbit/s liggen de prestaties onder die van de meeste andere gigabit-routers. Daarentegen is de DIR-685 met een wan-snelheid van 500 Mbit/s veruit de snelste. Met een adviesprijs van € 260 moet u flink in de buiden tasten voor dit hybride product.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • combinatie product
  • hoge wan-snelheid
  • koeling van harde schijf inadequaat
  • flink geprijsd
Voor een router alleen is deze prijs veel te hoog, maar valt u op het alles-in-één-concept dan is de DIR-685 wellicht een interessant product.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: