abonneren

Devolo dLAN LiveCam Starter Kit

Beetje wantrouwend aangelegd? Met deze LiveCam kan je de hond of je huisgenoten van op afstand in het oog houden.

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • makkelijk te installeren
  • technisch goed
  • Minpunten
  • weinig nut

In de Starter Kit zitten een camera en een homeplug-adapter. Je hoeft dus geen hele Devolo-uitrusting in huis te hebben. De installatie is vrij makkelijk. Je plugt de adapter in naast je router en verbindt hem met een ethernetkabeltje. We zetten onze LiveCam in de woonkamer, steken hem in het stopcontact en hij is meteen verbonden met ons netwerkje. Om de beelden van deze LiveCam te zien, heb je een smartphone of tablet nodig. De Cockpit-app van Devolo is er ook voor je pc, maar camerabeelden bekijken werkt voorlopig alleen op Android of Apple. 

De smartphone-app werkt goed. Het is best cool om vanuit ons kantoor de telefoon te openen en even te kijken wat de hond thuis allemaal uitspookt. Alleen, daar blijft het bij. We kunnen moeilijk een hele dag naar onze smartphone staren. Echt nuttig zou bijvoorbeeld een bewegingsdetector zijn, die een foto neemt en een berichtje stuurt als er iets gebeurt. Bovendien kan de camera niet via de app bediend worden. 

Je kunt deze camera niet op een schermpje op je bureau laten projecteren, om de simpele reden dat de grote meerderheid van Android- en iOS-toestellen automatisch in energiebesparende ‘off’-modus gaan na enkele seconden. En als er effectief ingebroken wordt, heb je geen opgenomen video. Je kunt wel een foto nemen van het beeld dat je camera maakt, maar alleen als je net je inbreker betrapt. Het nut van dit apparaat is voorlopig dus vrij beperkt.

Geschreven door: Eric Beeckmans op

Category: Review, Netwerk

Tags: Ip-camera's, Powerline, Devolo