abonneren

De officiële 4G-standaard is goedgekeurd

De Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) heeft een onderzoek afgerond naar zes kandidaat-standaarden voor mobiele draadloze breedbandverbindingen.
Twee daarvan voldoen aan de eisen die daarvoor zijn opgesteld.

LTE-Advanced1 (dat is gebaseerd op de cellulaire LTE-standaard) en WirelessMan-Advanced 2  (gebaseerd op de Wimax 802.16m-standaard) zijn door de ITU officieel goedgekeurd als echte 4G-technologie. Dit betekent dat het huidige LTE en Wimax, door de telecomproviders vaak aangeprezen als 4G-netwerk, officieel geen 4G netwerk zijn. De ITU eisen zijn, naast andere criteria, een snelheid van 100 Mbps voor mobiel gebruik en 1 Gbps voor vaste (niet bewegende) verbindingen. Dit is ongeveer drie keer zo snel als de huidige LTE- en Wimax-implementaties. Het officiële ITU rapport zal eind november worden uitgebracht. Verwacht wordt dat de telecomproviders de officiële eisen aan hun laars zullen lappen en door zullen gaan met het marketen van de huidige LTE-netwerken als 4G-netwerk.

Via: Informationweek

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord