abonneren

Cisco verkoopt Linksys aan Belkin

Belkin neemt het consumentenmerk van Cisco over. Daarmee stapt Cisco weer uit de consumentenmarkt, waar het in 2003 instapte door Linksys te kopen.

Cisco verkoopt haar consumentenafdeling - waar onder meer het merk Linksys toe behoort - aanBelkin. Het nieuws van een mogelijke verkoop deed al even de ronde, en werd donderdag officieel bevestigd.

De merknaam Linksys zal wel blijven bestaan, en Belkin belooft ondersteuning te blijven bieden voor bestaande en nieuwe Linksys-producten. De overname zou er voor zorgen dat Belkin 30 procent van de Amerikaanse netwerkmarkt voor consumenten en kleine bedrijven in handen krijgt.

 

Cisco kocht het routerbedrijf Linksys in 2003 voor de som van 500 miljoen dollar, maar de netwerkgigant lijkt zich nu volledig op de bedrijfsmarkt te willen richten. Voor Linksys deed het ook al enkele andere, meer consumentgerichte, producten van de hand. Zo stopte het in 2011 met de productie van de Flip camcorder.

Financiële details zijn nog niet bekend, maar het wordt verwacht dat de overname tegen maart zal worden afgerond.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: Cisco, Linksys, Belkin, consumentenmerk

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord