abonneren

CES 2018: Wpa3 gaat draadloze netwerken beter beveiligen

Hacker
De Wi-Fi Alliance, de organisatie achter de wifi-standaard, heeft bekendgemaakt dat de beveiliging van draadloze netwerken verbeterd wordt. De huidige beveiliging wpa2 wordt opgevolgd door wpa3 dat ook zonder wachtwoord bij open netwerken encryptie biedt.

De Wi-Fi Alliance heeft op elektronicabeurs CES bekendgemaakt dat de wpa2-beveiliging wordt opgevolgd door wpa3. De Wi-Fi Alliance heeft vier verbeteringen ten opzichte van het huidige wpa2 bekendgemaakt.

Altijd versleuteling

Een van de manieren waarop wpa3 veiliger is ten opzichte van het huidige wpa2 is dat ook gebruikers van een open netwerk een versleutelde verbinding met ieder een unieke sleutel krijgen. Hierdoor kan verkeer uit de lucht niet langer afgeluisterd worden. Uiteraard is je verkeer eventueel nog wel inzichtelijk voor de beheerder van het netwerk of andere gebruikers, dus zorg ervoor dat gevoelig verkeer altijd extra beveiligd is via bijvoorbeeld een versleuteld protocol of vpn-dienst.

Dat is niet de enige verbetering. Zo zou Wpa3 zou ook veilig moeten zijn als gebruikers korte niet complexe wachtwoorden gebruiken. Daarnaast moet wpa3 eenvoudiger te gebruiken zijn op apparaten zonder scherm. Tot slot wordt 192bit-encryptie toegevoegd voor gebruikers met heel hoge eisen zoals de overheid en defensie.

Wpa3 moet in 2018 in producten verschijnen. De introductie van wpa3 betekent overigens niet dat wpa2 niet meer ondersteund wordt. De Wi-Fi Alliance zegt dat het wpa2 ook in de toekomst blijft verbeteren. Geen overbodige luxe, denk bijvoorbeeld aan de KRACK-kwetsbaarheid die vorig jaar ontdekt werd.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Netwerk, Security

Tags: Wifi, Draadloze Netwerken, Router, ces2018, wpa2

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord