Broadband Booster HBB1

Eliminate the Lag! staat er op de doos. Een sterke bewering van Hawking Technolgy, maker computer randapparatuur, en vooral netwerk apparatuur.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Lag

In de handleiding van de HBB1 staat een goede uitleg van het begrip Lag. Lag is de snelheid die je verliest en de haperingen die je krijgt als je met meerdere personen online bent op verschillende computers. De HBB1 probeert daar verandering in te brengen.

Packets

Het is de bedoeling dat je de HBB1 tussen de modem die je van je provider hebt gekregen en je eigen modem te zetten die je gebruikt voor het herverdelen van het internet. Gebruik je een computer, dan zet je hem tussen je provider modem en je computer in. Zodra de HBB1 wordt ingeschakeld, door hem van stroom te voorzien, zal hij automatisch alles goed instellen. Vanaf nu geeft hij belangrijke pakketen voorgang op de minder belangrijke pakketen, waardoor het internet sneller zou moeten gaan.

De Test

Uit onze test waar de HBB1 tussen de provider modem en een WRT54G van Linksys stond was de verbetering minimaal. De doorvoer snelheid ging iets omhoog en een kleine verbetering in de snelheid van het laden was zichtbaar. Het is dan ook duidelijk dat bij ons geen groot probleem zat in de snelheid en verzending van packets. Heeft u er wel last van? Dan is de HBB1 in ieder geval een overweging waard om te nemen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klein
  • Makkelijk te installeren
  • Minimale verbetering bij onze test.
De HBB1 kan uitkomst bieden bij slechte situaties. Is uw verbinding goed te noemen dan heeft u weinig baat bij dit apparaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: