abonneren

BL-C131

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Panasonic BL-C131 is een pan-and-tilt-camera, wat betekent dat u een grotere ruimte kunt overzien dan met een ip-camera met vaste lens.

Dankzij de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden in de webgebaseerde interface kan de camera tot in detail worden aangepast aan uw wensen. Uiterst handig is de mogelijkheid om specifieke tijden in te stellen wanneer de camera zijn bewegingsdetectie in- en uitschakelt. Het menusysteem is helaas niet erg simpel; voor een eenvoudige taak moet u vaak meerdere schermen doorlopen.

De bewegingsdetectie is iets geavanceerder dan bij vergelijkbare modellen van de concurrentie. Naast beweging kan de camera ook hitte detecteren, waardoor er minder valse meldingen gegeven zouden moeten worden. Ook is er een handige Privacy-knop aanwezig waarmee u de lens tijdelijk wegschuift.

De beeldkwaliteit is erg indrukwekkend. De kleuren zien er een beetje verwassen uit, maar het videobeeld zelf is ronduit prima. De camera past zich snel aan veranderende lichtomstandigheden aan, al zien we redelijk wat ruis in donkere ruimtes.

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van pan-and-tilt, dan is de camera niet stil. Lawaaiig is de camera geenszins. In vergelijking met andere pan-and-tilt-modellen is het bereik van de lens wat beperkt. De camera kan digitaal inzoomen (tot 10x) door eenvoudigweg het muiswieltje te bewegen wanneer de muiscursor zich over het live view-scherm bevindt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • beeldkwaliteit
  • beweegbare lens
  • veel mogelijkheden
  • onhandige interface
  • matig pand-and-tilt-bereik
De interface mag vereenvoudigd worden en het apparaat mist night vision (nachtzicht), dat sommige gelijkgeprijsde camera's wel bieden, maar het totale aanbod aan mogelijkheden overtuigt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: Panasonic, netwerkcamera's