abonneren

AVM Fritz!Box Fon WLAN 7390

Het topmodel van Fritz!Box zal waarschijnlijk wat betreft uiterlijk niet bij iedereen in de smaak vallen. Het is niet eenvoudig om een interieur te bedenken waar deze rode router, met het uiterlijk van een B2-bommenwerper, mooi in zal passen.

De 7390 is niet alleen een router, hij beschikt ook over een ingebouwd modem. Dit betekent dat je deze router in principe als vervanging voor de (veel) mindere routers, die bij adsl-abonnementen worden meegeleverd, kunt gebruiken. Deze optie is vooral interessant, omdat de 7390 naast router ook telefooncentrale is, inclusief antwoordapparaat. Een isdn-aansluiting zorgt ervoor dat je ook oude isdn-apparatuur weer kunt gebruiken. Naast fysieke telefoonaansluitingen kun je de 7390 ook nog eens gebruiken als basisstation voor maximaal zes dect-telefoons.

Op het eerste gezicht ziet de gebruikersinterface er wat karig uit. Voor een beginnende routergebruiker zal dit voldoende zijn, maar als je wat minder gangbare zaken in wilt stellen (bijvoorbeeld wds), dan zul je deze niet vinden. Schakel je echter de Expert mode in, dan verandert dit allemaal. Een van de weinige zaken die we missen, is de mogelijkheid om het uitgaande verkeer goed te filteren.

Kijken we naar de prestaties, dan zien we een enorm verschil tussen de 5 GHz-band en de 2,4 GHz-band. Bij de 5 GHz-band zijn de prestaties erg goed met alleen maar scores boven de 100 Mbit/s, maar bij de 2,4GHz-band laat de 7390 heel veel snelheid liggen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel mogelijkheden
  • modem-functionaliteit
  • snel op de 5 GHz-band
  • iets te apart uiterlijk
  • langzaam op de 2,4 GHz-band
  • duur
Zoek je een router met enorm veel functies en geef je niet zoveel om uiterlijk, dan hoef je niet verder te kijken dan deze Fritzbox. Je moet alleen wel bereid zijn een behoorlijke duit neer te leggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: