abonneren

Android 2.1 op 50% van de Androidtelefoons

Volgens Google is de fragmentatie van het Androidgebruik een probleem geworden omdat er simpelweg te veel verschillende versies van het sterk in populariteit stijgende besturingssysteem voor smartphones in gebruik zijn.Dit maakt het voor telefoonfabrikanten veel werk om nieuwe versies of updates uit te brengen.
Google zal dan ook het tempo van de ontwikkelingen vertragen, dus minder snel nieuwe versies uitbrengen, zodat deze fragmentatie vanzelf verdwijnt  naarmate er meer telefoons van nieuwe versies worden voorzien. Op dit moment wordt Android 2.1 al door 50% van de Androidtoestellen gebruikt.

Versie 1.5 en 1.6 die veel gebruikt wordt op de in Europa populaire HTC Hero, vormen samen bijna de andere 50%. Als iedereen met een HTC Hero binnenkort zijn telefoon opwaardeert met de Android 2.1 update die HTC uitbrengt, dan wordt versie 2.1 de meest gebruikte versie. Al snel zal versie 2.2 (Froyo) sterk gaan groeien, als deze nieuwste versie door de telefoonfabrikanten ingevoerd wordt. De eerstkomende geplande versie wordt 3.0 (Gingerbread), is de eerste versie waarmee Google de fragmentatie wil bestrijden, door nog maar één update per jaar uit te brengen. Dit maakt het mogelijk voor de ontwikkelaars om hun applicaties aan te passen zonder rekening te hoeven houden met de verschillende versies van Android.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Laatste reactie