3.5G WLAN Mobile Router

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Deze wireless router, met productcode NET-3G-3GWIFIMRW, maakt het mogelijk een mobiele breedbandverbinding te delen alsof het om een normale adsl- of kabelaansluiting gaat. Met andere woorden, dit apparaatje verbindt u lan met het internet via een 3.5G mobiel netwerk.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten
U kunt er ook voor kiezen deze verbinding alleen te gebruiken wanneer uw normale adsl/kabelverbinding er uit ligt.

De Solwise NET-3G-3GWIFIMRW is uiterst veelzijdig. Het kastje doet namelijk ook dienst als draadloos access point of als eenvoudige wireless adapter, waardoor u meerdere apparaten aan een bestaand wifi-netwerk kunt hangen. Twee usb-poorten laten u randapparatuur rechtstreeks op het netwerk aansluiten. Het gaat daarbij niet alleen om usb-schijven of usb-sticks. Wilt u de Mobile Server Router gebruiken voor mobiel breedband, dan heeft u de 3.5G-dongle van uw provider nodig. Deze steekt u vervolgens in één van de twee usb-poorten. Ook is het mogelijk usb-printers te delen in het netwerk, of een usb-webcam te gebruiken voor bewaking of afstand. Naast 802.11b/g wifi is de Mobile Server Router voorzien van twee ethernetpoorten om een traditionele adsl/kabelmodem aan te sluiten en uw thuisnetwerk aan te sluiten.

De installatie is eenvoudig, maar de mobiele breedbanddienst aan de gang krijgen is wat lastiger. Solwise levert een korte en incomplete lijst van ondersteunde 3.5G-dongles mee, maar het is aan u om uit te vogelen of uw dongle ook echt met deze Mobile Server Router werkt. Van de drie adapters die we proberen werken er twee probleemloos en één blijkt incompatibel. De Mobile Server Router vereist een aantal providerspecifieke instellingen, dus zorg ervoor dat u deze vantevoren op het internet heeft opgezocht.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • Veel mogelijkheden
  • Automatische failover naar 3.5G
  • Lastig in te stellen
  • Documentatie niet geweldig
Als u in een gebied woont waar geen adsl of kabel geleverd wordt, maar uw mobiele provider wel umts/hsdpa-dekking biedt, dan is dit apparaatje ronduit geweldig. Het enige nadeel? U weet nooit vantevoren zeker of uw 3.5G-dongle werkt...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: