abonneren

212 PTZ

De Axis 212 PTZ is een solide netwerkcamera met prima beeldkwaliteit. Toch zit er een klein addertje onder het gras...

In de cameraterminologie staat PTZ voor 'pan', 'tilt' en 'zoom' oftewel draaien, kantelen en zoomen. De Axis 212 PTZ impliceert dus een draaibare netwerkcamera te zijn, maar dit is niet juist. De 212 PTZ neemt het beeld onder een enorm grote hoek op. Wanneer op gedeeltes van het beeld wordt ingezoomed, dan valt de beelduitsnede te bepalen en kan hiermee dus in alle richtingen geschoven worden. Een échte PTZ-camera is de 212 PTZ dus niet. Toch levert de techniek van Axis een groot voordeel op: er zijn geen bewegende onderdelen nodig, wat een positief effect heeft op de levensduur van de camera.
Ook zijn we te spreken over de installatie, die kinderlijk eenvoudig is. De geïntegreerde bewegingsdetectie werkt prima en van uitzonderlijke klasse is de hoge beeldkwaliteit, die in deze prijsklasse nog niet eerder tegenkwamen. Vooral opnames onder niet optimale lichtomstandigheden weten ons te overtuigen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Hoge beeldkwaliteit
  • Groot gezichtsveld
  • Geen échte pan-tilt-zoom
De Axis 212 PTZ is een uiterst solide netwerkcamera, duurzaam vorm gegeven en voorzien van een mooi uiterlijk. De beeldkwaliteit is fantastisch en voor de geïntegreerde functionaliteit hoeft Axis zich niet te schamen. De kleine bittere nasmaak die we aan het product overhouden komt door de misleidende productnaam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Netwerk

Tags: netwerkcamera's

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord