abonneren

v200 Travel Companion

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Compact en goedkoop: dat zijn de kernwoorden waarmee Acer de consument wil verleiden tot de aanschaf van de Acer v200. Voor nog geen 200 euro kunt u ermee in heel Europa navigeren.

De Acer v200 is het nieuwe instapmodel van Acer. Het ziet er ondanks de lage prijs behoorlijk robuust uit. Die robuustheid geldt iets te letterlijk voor de meegeleverde zwanenhals van de raambevestiging: alleen met flinke kracht is deze in de gewenste stand te buigen. De overige meegeleverde accessoires zijn tamelijk karig: een beschermhoesje en thuislader ontbreken. Wat ook ontbreekt zijn extra functies zoals een foto-applicatie en de mogelijkheid om mp3's af te spelen.

Terwijl Acer de Ferrari-pda levert met de navigatiesoftware CoPilot van ALK, is bij de v200 weer gekozen voor het niet altijd even hooggewaardeerde Destinator. Reviewers op productvergelijkingssites klagen ook bij de v200 weer over onlogische routes, onduidelijke navigatie bij kruispunten en problemen bij het installeren van extra kaarten vanaf de cd. Destinator is bovendien een van de weinige aanbieders van navigatiesoftware waarmee u bij de grens van kaart moet wisselen. Bij het invoeren van een bestemming is de software bovendien nogal kieskeurig: Den Haag staat er niet in, 's-Gravenhage wel. De OK-knop heet bij Destinator de Af-knop en de navigatiestem klinkt alsof u met uw schoonmoeder op stap bent.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • betaalbaar
  • Europa-kaarten
  • navigatie met schoonmoeder
  • matige Destinator-software
Bent u bereid de ontberingen van de stem te doorstaan, dan hebt u met de Acer v200 precies wat het beloofd: compact en goedkoop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Laatste reactie