abonneren

Travelpilot Lucca 5.3

Blaupunkt staat vooral bekend om zijn autoradio's en -speakers, maar heeft ook een reeks navigatiesystemen. De Travelpilot Lucca 5.3 is het high-end model met kaarten van heel West-Europa.

De '5.3'-aanduiding in de productnaam klinkt wat verwarrend, want het gaat hier gewoon om een stijlvol model met een 4.3-inch breedbeeldscherm. Blaupunt heeft de Lucca van drie knoppen voorzien, de rest gebeurt via het touchscreen. Helaas is dit scherm veel minder responsief dan we gewend zijn bij de concurrentie en het invoeren van adressen en postcodes is lastig omdat de onscreen knoppen erg klein zijn. Er zijn twee afzonderlijke onscreen toetsenborden voor letters en cijfers, het schakelen ertussen is wat onhandig.

De Travelpilot herkent ook gesproken stemcommando's wanneer we een adres proberen in te voeren. Hoewel we hier aanvankelijk wat sceptisch over waren, blijkt het in de praktijk uitstekend te werken. Het is een beetje omslachtig, omdat we eerst door een paar menu's moeten bladeren om de functie te activeren, maar al onze adressen worden netjes herkend. Een fysieke knop op het apparaat die rechtstreeks de steminvoer activeert zou ideaal zijn.

De kaarten bieden weinig speciale extra's als 3d-modellen van gebouwen, maar de eenvoud van de kaarten maakt het navigeren wel prettig. Helaas zijn de gesproken instructies tijdens het navigeren nogal houterig en zeker niet zo vloeiend als bij de concurrentie. De Travelpilot probeert ook straatnamen uit te spreken. Hoewel deze functionaliteit bij lange na niet perfect is en het nogal eens tot onherkenbare resultaten leidt, is het wel een handige functie.

De Lucca 5.3 is voorzien van bluetooth om handsfree te kunnen bellen, kan verkeersinformatie binnenhalen via TMC en heeft een ingebouwde database aan flitspalen. Wij blijven echter van mening dat de Lucca 5.3 te duur voor het gebodene.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Duidelijke kaarten
  • Stembesturing
  • 4.3-inch breedbeeld display
  • Onhandig touchscreen
  • Duur
De Blaupunkt Lucca 5.3 is mooi om te zien en heeft een aantal interessante mogelijkheden, zoals een prima werkende steminvoer, maar het touchscreen is matig en de prijs is te hoog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Laatste reactie