abonneren

TomTom: HD Traffic werkt echt

Volgens een Duits onderzoek kan de een autorit van huis naar kantoor dankzij HD Traffic wel 30 % korter duren dan zonder. Zo wordt ook aanzienlijk op het brandstofverbruik en CO2-uitstoot bespaard.

Dit blijkt volgens een publicatie van TomTom uit een onafhankelijk onderzoek van het Duitse Zentrum fur Luft- und Raumfart (DLR) . Navigatiesystemen met HD Traffic verkorten de reistijd gemiddeld met 13 % en in gebieden met veel files zelfs tot 30 %.

HD Traffic is de dienst van TomTom die realtime de verkeersintensiteit meet en wordt toegepast in navigatiesystemen van TomTom, in smartphone-apps of in ingebouwde navigatiesystemen. Het HD Traffic kan de te volgen route worden aangepast  aan de actuele situatie op de weg.

Het onderzoek is uitgevoerd in de regio Berlijn en gaat uit van een gemiddelde woon-werkrit van 30 tot 40 minuten. TomTom concludeert uit dit onderzoek dat HD Traffic werkt en dat hier wel 40 uur per jaar mee bespaard kan worden. Ook zou het leiden tot het optimaler gebruik van de wegcapaciteit. De vraag is, of deze conclusie in Nederland ook opgaat. In de randstad zijn bij filevorming de alternatieve routes immers ook snel overbelast. In elk geval helpt het je wel om een goede inschatting te maken over hoeveel tijd je te laat komt.

Zie ook de uitleg over HD Traffic:

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Navigatiesystemen

Tags: Tomtom

Nieuws headlines

Laatste reactie