abonneren

Strada CN-GP50N

Met de CP-GP50N zet Panasonic zijn eerste stappen op de Europese navigatiemarkt.

De CN-CP50N is een stijlvol, dun navigatiesysteem met een sd/mmc-slot en een fikse interne speaker. Het apparaat start snel op en weet binnen twee minuten een eerste fix op de satellieten te krijgen. Dankzij de grote aanraaktoetsen en de cleane layout is het navigeren vrij eenvoudig. Panasonic heeft een enorme hoeveelheid aan gegevens op het 5-inch display weten te krijgen, waaronder de huidige snelheid en de geschatte tijd tot aankomst, de naam van de huidige en volgende straat en de afstand tot de volgende afslag. Een voortgangsbalk telt langzaam af om er voor te zorgen dat u de juiste afslag op een druk kruispunt neemt. Ook wordt er een schematische weergave getoond van de volgende afslag, inclusief rijstroken, en instructies voor een eventuele volgende afslag.

Tijdens het rondrijden zijn op de kaart wegnamen en points of interest te zien. Ook worden er 3d-beelden getoond van populaire locaties in grote Europese steden. Toch zien het overzicht er ondanks al deze informatie niet te druk uit. Eén blik is voldoende om alle informatie in u op te nemen, vooral dankzij de semitransparante informatiebalkjes aan de onderzijde. Panasonic heeft de CP-GP50N verder uitgerust met flitspaallocaties, kaarten van heel Europa en stemherkenning zodat de doelbestemming niet ingetoetst hoeft te worden.

Beoordelen we het apparaat of het navigeren zelf dan scoort de CN-CP50N zeer hoog, maar wanneer het op extra's aankomt zijn we wat teleurgesteld. Met het ingebouwde bluetooth kunt u uw telefoon koppelen en er is een fotoviewer aanwezig, maar we missen een mp3-speler of tmc-ontvanger. Deze laatste is los te verkrijgen. Wie dus op zoek is naar een alles-in-één-oplossing zit beter bij concurrent TomTom.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goed leesbaar display
  • Uitstekende, gedetailleerde navigatieweergave
  • Indrukwekkende prestaties
  • Weinig ingebouwde extra's
  • Tmc-ontvanger optioneel
Beoordelen we de CN-GP50N puur als navigatiesysteem dan slaagt het apparaat met vlag en wimpel. Helaas eisen de meeste consumenten inmiddels meer van hun navigatiesysteem, en op dit vlak laat Panasonic nog wat steken vallen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Navigatiesystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie